/ Прочитано:

18.635

Летното сметање на времето започнува на 28 март во 2:00 часот

Летното сметање на времето започнува на 28 март во 2:00 часот, информираат од Владата по донесената одлука за утврдување на летното сметање на времето.

Во Македонија важи времето што му соодветствува на универзалното координатно време зголемено за 1 (еден) час (средноевропско зонско време)…Летното сметање на времето според Законот за сметање на времето.

М.В