/ Прочитано:

917

Локалните избори ќе бидат распишани на 6 август

Претседателот на Собранието, Талат Џафери, информираше дека локалните избори ќе ги распише на 6 август. Со ова, рече Џафери,  се обезбедуваат законските обврски за обезбедување на термин со кој градоначалниците нема да го надминат законски утврдениот мандат од четири години.