/ Прочитано:

4.184

Македонска берза објави преглед на финансиските податоци на котираните друштва

 Македонска берза на својата веб-страница го објави прегледот на финансиските податоци на котираните друштва за 2017 година. Според податоците, во 2017 година од вкупно 101 компанија, 78 завршиле со добивка, а 23 компании завршиле со загуба. Прегледот на финансиските податоци на котираните друштва за 2017 година може да се види на следниот линк.