/ Прочитано:

706

Месечен извештај за состојбата со човековите права

Хелсиншкиот комитет за човекови права го објави месечниот извештај за состојбата со човековите права во Република Македонија за јануари 2019 година. Месечниот извештај  опфаќа теми од областите: судство, дискриминација, семејно и родово базирано насилство, дела од омраза и работнички права.

Месечниот извештај може да го преземете на следниот линк.