/Прочитано:

98

Месечен извештај за состојбата со човековите права

Хелсиншкиот комитет за човекови права го објави месечниот извештај за состојбата со човековите права за месец март 2019 година.

Месечниот извештај за состојбата со човековите права за март 2019 година опфаќа теми од областите: судство, дискриминација, семејно и родово базирано насилство, дела од омраза, говор на омраза, работнички права и текстилни работнички. Месечниот извештај може да се преземе на следниот линк.