/ Прочитано:

1.228

Месечен извештај за состојбата со човековите права во РМ

Хелсиншкиот комитет за човекови права го објави месечниот извештај за состојбата со човековите права во РМ за месец јуни.

 

Месечниот извештај за состојбата со човековите права во Република Македонија за јуни 2017 година опфаќа теми од областите: Специјално јавно обвинителство, дискриминација, затворени институции, говор на омраза и текстилни работнички.

Месечниот извештај може да го преземете на следниов линк