/ Прочитано:

871

Министерот за правда во посета на Гостивар

Понеделник, 20 мај 2013 – Министерот за правда Блерим Беџети денеска ќе ја посети општина Гостивар со цел зајакнување на законски утврдената надлежност за воспоставување систем за бесплатна правна помош.

Во рамки на посетата министерот Беџети ќе присуствува и на примопредавање на донација во компјутерска опрема од Турската владина агенција за соработка и координација ТИКА за Основниот суд во Гостивар.