/ Прочитано:

610

Министерство за правда: Официјален почеток на функционирање на дигиталната судница во Идризово

Министерството за правда за денес во 11:00 часот го најавува официјалниот почеток на функционирањето на најголемата судница во државата во Идризово.

На настанот ќе се обрати министерот за правда, Никола Тупанчески. Ова е најголемата и најопремената судница во РСМ со судска сала од 290 м2. Вкупната вредност на објектот изнесува 1,3 милиони евра.

Со нејзиното користење ќе се намалат трошоците за судските процеси за обезбедување и транспорт и ќе се обезбеди поголема заштита на безбедноста и сигурноста на граѓаните на главниот град.

Локација:

https://www.google.com/maps/place/Sudnica+-+Idrizovo/@41.9557831,21.5710199,634m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x1354390bbf2a6d7b:0x5cae1694a163bc5c!8m2!3d41.9557831!4d21.5710199?hl=en-US