/ Прочитано:

1.721

МОН подготвува измени на Законот за ученичкиот стандард

Со Законот за изменување и дополнување на Законот за ученичкиот стандард се врши дополнување на одредба од Законот за ученичкиот стандард во делот на финансирањето на работата на домовите.

Целта на предложените законски решенија, известуваат од Министерството за образование и наука, е да се подобри финансиското работење на ученичките домови со цел подобрување на условите на учениците сместени во ученичките домови.

М.В