/ Прочитано:

948

МОН: Во тек се тестирањата на платформата

Министерството за образование  и  наука, информира дека течат тестирањатана единствената Национална платформа преку којашто ќе се одвива наставата од далечина од први октомври годинава.

„Тестирањето е дел од постапката за постигнување на целосна функционалност на платформата, и во тест фазата се детектираат и надминуваат сите предизвици.  Со цел да обезбедиме потполно функционална платформа до почетокот на учебната година тестирањата продолжуваат и во наредните денови.

Исто така, Министерството за образование и наука информира дека во моментов се прават сите подготовки, тестирања и оптимизации на платформата“, соопштуваат од МОН.