/ Прочитано:

2.862

МТСП: 9 септември, неработен ден за сите граѓани

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на Република Македонија, 8 септември 2019 година (недела), Денот на независноста, односно 9 септември 2019 година (понеделник) е неработен ден за сите граѓани на Република Северна Македонија.

„Истовремено, Министерството за труд и социјална политика на граѓаните во Република Северна Македонија им го честита Денот на независноста“, соопштуваат од МТСП.

НЕРАБОТНИ ДЕНОВИ ЗА 2019 ГОДИНА: Објавена програмата на Министерството за труд и социјална политика