/ Прочитано:

576

Нов број на публикацијата „Новинарството како јавно добро“

Излезе единаесеттиот број на публикацијата на ССНМ „Новинарството како јавно добро“. Во овој број на публикацијата се обработува темата „Законски регулативи за борба против дезинформациите – компаративни искуства“. Во овој број се пишува за темите:

  • ЕФЈ ги повика владите да стават крај на неказнивоста на нападите врз новинарите (Меѓународен ден за прекин на неказнивоста на злосторствата врз новинарите);
  • Прекинување на молкот: Новинарките во борба против малтретирањето на работното место;
  • Да се биде новинарка во Европа;
  • Непрофитните медиуми треба сè повеќе да се вртат кон големите донатори и други текстови и анализи.

Целата публикација е достапна на линкот: https://bit.ly/37jKdE8