/ Прочитано:

692

Нов број на публикацијата „Новинарството како јавно добро“

Излезе шестиот број на публикацијата на ССНМ – Новинарството како јавно добро. Главната тема на овој број се дигиталните медиуми и нивната иднина. Во овој број се опфатени следните теми: „Публиката мора да научи што е легитимен, а што нелегитимен медиум“, „Дигитални медиуми: Новинарството не е (веќе) привлечна професија“, „Новинарската етика во дигиталните медиуми“, „ЕУ со решенија базирани на докази да се бори против дезинформациите – барање на повеќе европски организации“ и „Зошто ја губиме битката против лажните вести?“.

Публикацијата може да се погледне на следниот линк.