/Прочитано:

3.061

Објавена листата на компании кои добиле државна помош, а не исплатиле плата на вработените

Владата објави ажурирана анализа на неисплатена државна помош за минимална плата од стана на работодавачите корисници на оваа помош. Листата на компании на кои им е исплатена државна помош за минимална плата, а тие не ги уплатиле средствата на своите вработени може да се преземе на следниот линк.

Злоупотреби на субвенциите, синдикатите бараат директно исплаќање на сметките на работниците