/ Прочитано:

845

Обвинителството ги истражува наводите за трошењето во Државната комисија за спречување на корупција

„Основното јавно обвинителство Скопје оформи предмет по допрен глас ​за трошењето на буџетски средства од страна на членовите на Државната комисија за спречување на корупција. По објавите во медиумите, Обвинителството презема дејствија за утврдување на факти во предметот, за прибирање на податоци и на потребната документација од Управата за јавни приходи и други релевантни институции“; се вели во соопштението на ЈОРМ.

М.В