/ Прочитано:

1.697

Одложено рочиштето за стечајната постапка над Еуростандард банка

Граѓанскиот суд објавува соопштение во врска со стечајната постапка над Еуростандард банка АД Скопје во стечај.

„Судот ги информира доверителите и другите заинтересирани субјекти дека рочиштето по предметот на Основниот граѓански суд Скопје СТ-123/20, кое се однесува на стечајната постапка над Еуростандард банка АД Скопје во стечај, закажано за 8.10.2020 година во 13:00 часот, ќе се одложи за 6.11.2020 година во 10:00 часот, со оглед дека е во тек вршењето на достава на табелата шема на доверители со оспорени побарувања. Доверителите ќе имаат право во рок од 8 дена од нејзиниот прием да поднесат приговор против истата“, соопштуваат од Судот.

ФД: Oбесштетувањето на депонентите на „Еуростандард банка“ се одвива без поголеми пречки

Управниот суд ја отфрли тужбата од „Еуростандард банка“

На 15 септември започнува обесштетувањето на депонентите на „Еуростандард банка“ со право на обесштетување

Соопштение на Фондот за осигурување на депозити до депонентите во „Еуростандард банка“

ДКСК: Случајот со Ангеловска проблематичен од етички аспект, потребни се законски измени

Стечајна постапка за Еуростандард банка: Интервју со Дејан Костовски, експерт за стечај

Банки преку кои ќе се врши исплатата на обесштетувањето на депонентите на Еуростандард банка

Определен е стечаен управник за Еуростандард банка и закажано е рочиште за пријавените побарувања

Народната банка: Го штитиме интересот на граѓаните и ги преземавме сите мерки за заштита на депонентите на Еуростандард банка

М.В