/ Прочитано:

1.049

Распишан Конкурс за именување на двајца извршители

Министерот за правда распиша Конкурс за именување на двајца извршители, односно еден извршител за подрачјето на Основниот суд во Прилеп и Основниот суд во Крушево  и еден за  подрачјето на Основниот суд во Тетово.

Izvrsiteli 1„Врз основа на членот 33 од Законот за извршување (“Службен весник на Република Македонија” бр. 35/05, 50/06, 129/06, 8/08, 83/09, 50/10, 83/10, 88/10, 171/10, 148/11 и 187/13), министерот за правда распишува Конкурс за именување на извршител за:

– подрачјето на Основниот суд во Прилеп и Основниот суд во Крушево – еден извршител.

– подрачјето на Основниот суд во Тетово – еден извршител…“, се наведува во Конкурсот.

>> Конкурсот целосно  проследетe го ТУКА.