/ Прочитано:

1.788

„Ореше“: Завршен збор на бранителот Ѕвонко Давидовиќ за Ордан и Љупчо Ѓеоргиевски

Случај: „Ореше“

Завршен збор: Ѕвонско Давидовиќ, бранител на првообвинетите Ордан и Љупчо Ѓеоргиевски


Обвинителот на четири и пол години, а исто толку и притвор, не понуди ниту еден доказ за кој законот за вакво кривично дело бара. Наместо што се бавеше со анализа на зборови и „рекла казала“….

Обвинителот се обиде на сличен начин да ја протури изјавата на Марјан Десков, но судот овој исказ даден во просториите на ОЈО го издвои од списите.  Покрај овој сведок ОЈО ни нуди и се колне во вистинистоста на исказот на заштитениот сведок тврдејќи дека изјавите и тоа дадени пред ОЈО, истражниот судија и на двата главни претреса се вистинити без притоа да ги има во предвид следните работи….

…….

Во текот на 2005 година е спроведена опсежна предкривична постапка во која се приведени повеќе лица, а за тоа доказите се наоѓаат во списите на предметот при што се пронајдени опушок 4 траги, влакна од животинско потекло и зрна, при тоа од приведените лица меѓу кои биле и двајцата обвинети Ордан и Љупчо се направени проби за постоење на честички и кај двајцата парафинската ракавица е негативна….

>> Завршниот збор целосно можете да го проследите тука.