/ Прочитано:

1.305

Основниот суд во Кавадарци изрече казна затвор од 15 години за полов напад врз дете

„Поради интересот на јавноста, Основниот суд Кавадарци известува дека петчлениот кривичен совет со кој претседаваше судијата д-р Лазар Нанев, како претседател на кривичниот совет спрема обвинетиот В.Т. за кривично дело ‘Полов напад врз дете кое не наполнило 14 години’ по член 188 став 1 вв член 45 донесе пресуда со која на обвинетиот му изрече казна затвор од 15 години“, соопштуваат од Судот.

М.В