/Прочитано:

831

По изборот на претседател на Собранието, предлог-одлука за избор на потпретседатели

Претседателот на републичкото Собрание, Талат Џафери, во Собранието поднесе Предлог-одлука за избор на потпретседатели на Собранието. Претходно, Собранието повторно го избра Талат Џафери за претседател на Собранието и го верификуваше мандатот на пратениците.

Конститутивна седница на Собранието