/ Прочитано:

391

Поведена постапка за злоупотреба на лични податоци

Осомничената без согласност, на 14 и 15 мај 2021 година, во неколку наврати преземала фотографии  од Фејсбук профилот на малолетната ќерка на оштетената и ги прикачувала на нејзиниот личен прифил. На така преземените фотографии додавала недолични и лажни коментари, коишто предизвикале чувство на омаловажување кај оштетената и нејзината ќерка.