/ Прочитано:

8.921

Поврат на ДДВ: Само најбогатите домаќинства ќе можат да вратат една просечна плата

Фајнанс тинк објави инфографик во врска со најавената мерка за годишен поврат на ДДВ по домаќинство. Според анализираните податоци, само најбогатите домаќинства кои годишно трошат по 1,2 милиони денари, ќе можат да вратат една просечна плата со новонајавената мерка.  Најсиромашните домаќинства ќе вратат само 738 денари.

М.В