/Прочитано:

853

Предложени тројца заменици на народниот правобранител

Народниот правобранител во Собранието поднесе предлог за избор на тројца негови заменици.

Правобранителот за негови заменици ги предлага Соња Трифуновска, дипломиран правник од Тетово, потоа Лилјана Илиевска, дипломиран правник од Битола, и Илбер Руфати, дипломиран правник од Кичево. Биографиите на предложените заменици може да се погледнат на следниот  линк .

М.В