/ Прочитано:

1.290

Пресуда за насилствата во Општина Центар

Кривичниот суд денеска ја изрече пресудата за предметот „Насилства во Општина Центар“. Поранешниот премиер Никола Груевски е осуден на затворска казна во траење од една година и 6 месеци. Поранешниот министер за транспорт и врски доби условна казна од една година. Другите обвинети, исто така,  добија условни казни во траење од 6 до 9 месеци. Во овој предмет обвинета беше и поранешната пратеничка Даниела Рангелова, но Обвинителството се откажа од нејзин прогон поради недостиг од докази.

Обвинителството нема да ја гони Рангелова за насилствата пред Општина Центар

М.В