/ Прочитано:

570

Преземени дејствија за утврдување на причините за смртта на дете

Починатото момче беше згрижено во семеен дом пред еден месец, откако претходно беше пронајдено како целосно запуштено живее само во исклучително лоши услови во Охрид.

Јавниот обвинител издаде наредба за обдукција на телото на починатото дете, во насока на откривање на причините за настанатата смрт“, соопштуваат од Обвинителството.