/ Прочитано:

2.108

Првиот човек на БЈБ, Љупчо Тодоровски заминува во пензија

Четврток, 9 мај 2013 – Директорот на бирото за јавна безбедност (БЈБ), Љупчо Тодоровски заминува во пензија. За неговото заминување потврдуваат од МВР, но не откриваат кој ќе биде неговиот наследник.

Според се’ уште неофцијални информации, прв човек на БЈБ ќе биде Митко Чавков, кој досега беше директор на Централните полициски служби (ЦПС).