/ Прочитано:

459

Редовно соопштение на Народната банка за монетарните движења

Според Народната банка, во месец април вкупните депозити продолжиле да растат и оствариле годишно зголемување од 13,1%, при раст на депозитите и на компаниите и на домаќинствата. На годишна основа, посочуваат од Народната банка, кредитната активност забележа раст од 8,9%, при зголемено кредитирање и на корпоративниот сектор и на секторот домаќинства. Целосното соопштение на Народната банка е достапно на следниот линк.