/Прочитано:

647

Се укинува Законот за трговијата на зелените пазари

Владата го усвои Предлог-законот за престанување на важноста на Законот за трговија на зелените пазари.

„Потребата за донесување на овој закон, со кој престанува да важи Законот за трговија на зелените пазари, е предизвикана од неисполнувањето на очекувањата утврдени во одредбите на Законот за трговија на зелените пазари, кои предизвикаа социјални, даночни и фискални последици за трговците на зелените пазари. Како резултат на реакциите од страна на граѓаните што вршат трговија на мало на пазарите, Владата донесе нов закон за да престане со важност Законот за трговија на зелените пазари“, се вели во соопштението на Владата.

Пратеници предлагаат укинување на Законот за пазарџиите

Законот за трговија на зелените пазари е непотребен, велат од Стопанската комора

Собранието бара од Владата да даде мислење за Предлог-законот за престанување на важење на Законот за трговија на зелени пазари

Ќе се одложи примената на Законот за трговија на зелени пазари

РИЗИК ЗА ОПСТОЈУВАЊЕ НА ПАЗАРИТЕ: Групацијата за пазари против Законот за трговија на зелените пазари

Групацијата на пазари бара да се одложи примената на Законот за трговија на зелени пазари

Измените на Законот за пензиското и инвалидското осигурување на седница на Законодавно-правната комисија

Законските измени за пензионирањето на рударите и за осигурувањето на трговците на зелени пазари во собраниска процедура

Трговците на зелени пазари ќе имаат легитимации кои ќе ги издава Комората на трговци

ПРЕДЛОЖЕН ЗАКОН ЗА ТРГОВИЈА НА ЗЕЛЕНИТЕ ПАЗАРИ: „Да се реши работниот статус на лицата кои работат на зелените пазари“

М.В