/Прочитано:

1.197

Се воведуваат жолти регистарски таблички за такси возилата

Овој месец стапуваат во примена новите законски измени за превоз во патниот сообраќај, кои се однесуваат на таблиците на такси возилата. Овие измени, вели министерот за економија, се на барање на здруженијата на автотакси превозот.

„На барање на здруженијата за автотакси превоз се воведуваат жолти таблици за такси возилата со цел да се постигне ред во такси превозот, односно да се препознаваат лиценцираните и регистрираните такси возила, и да се спречи нелојалната конкуренција во оваа дејност, односно забрана за вршење на нерегистрирана дејност. Исто така, се воведува и унифицирана светлечка табла за такси возилата“, информира министерот Бектеши, кој ги презентираше законските новини за возилата.

Презентирани новините во измените на Законот за возила

Прописи чиишто одредби стапуваат во примена или престануваат да важат во месец август 2019 година

М.В