/ Прочитано:

373

Седница на Националниот совет за евроинтеграции

Националниот совет за евроинтеграции денеска треба да одржи седница. На денешната прва седница на Советот на дневен ред е Планот на активности на Националниот совет за евроинтеграции за периодот јуни 2021–јуни 2022. Советот, исто така, ќе дискутира и за перспективите за европската интеграција на државата во пресрет на јунскиот самит на Европскиот совет.