/ Прочитано:

820

СЕРВИСНИ ИНФОРМАЦИИ: Безготовинско плаќање при аплицирање за лични документи

Среда, 27 февруари 2013 – Граѓаните од денеска ќе може да плаќаат со картички преку ПОС терминали на шалтерите при аплицирање за нови лични документи.

Со проектот се поедноставува постапката, а се крати и времето и трошоците за граѓаните.

Проектот е завршен, а денеска ќе го промовираат вицепремиерот и министер за финансии Зоран Ставрески и министерката за внатрешни работи Гордана Јанкулоска.