/ Прочитано:

942

СЕРВИСНИ ИНФОРМАЦИИ: ФЗО апелира за навремено вадење на електронска здравствена картичка

Вторник, 28 мај 2013 – Пензионерите над 70 години и луѓето кои не можат сами да си извадат електронска здравствена картичка да се јават на бесплатниот телефонски број 0800 33 22, апелираат од Фондот за здравствено осигурување.

Од мобилен телефон може да закаже на бројот 076 339 180 од 12 до 20 часот. Рокот за поднесување на барање  е до 30 јуни.