/ Прочитано:

894

Снимките ќе ги откријат убијците?

20.04.2012. – Полицијата заплени снимки од безбедносните камери низ Скопје, за да се провери дали убијците и “Опел омегата“ се уловени на некоја од снимките, тие се од бензински пумпи, пошти, продавници, банки и од други места каде што има надзорни камери. Полицијата најави дека  во наредните неколку дена ќе ги разгледува снимките, со ставен акцент на бензиските пумпи. Сеуште не е исклучено ниту едно сценарио, а ниту пак може со сигурност да се потврди дали убијците го користеле пронајденото возило. Од трагите на калта на гумите на возилото се потврдува дека тоа се наоѓало на местото на злосторот, истовремено тоа не е доволен доказ за да се каже  дека е возило на убијците.