/ Прочитано:

633

Соопштение на Кривичниот суд за укинатиот куќен притвор на Јакимовски

„Заради интерес на повеќе медиуми околу мерката за обезбедување присуство за С. Ј., кој по предлог на Јавното обвинителство за гонење организиран криминал и корупција од 19 март 2019 год. се наоѓа во куќен притвор, ја информираме јавноста дека од надлежен јавен обвинител до судија на претходна постапка на 12.9.2019 година доставен е предлог за укинување на мерката куќен притвор и определување мерки за претпазливост. По разгледување и ценење на предлогот истиот е уважен од судија и мерката куќен притвор е укината, а определени се други поблаги мерки за претпазливост“, соопштуваат од Кривичниот суд во врска со укинувањето на куќниот притвор на поранешниот градоначалник на Општина Карпош, Стевчо Јакимовски.

Соопштение на Јавното обвинителство за постапката против поранешниот градоначалник Јакимовски и повеќе лица

МВР: Кривична пријава за злоупотреба на службена положба и овластување