/Прочитано:

1.664

Соопштенија на Управниот суд за јавните расправи во врска со тужбите за изборите

Управниот суд објави повеќе соопштенија во врска со тужбите за изборите поднесени од политички партии. Соопштенијата на Управниот суд во врска со предметите и судиите кои ќе постапуваат по поднесените тужби може да се погледнат на следниот линк.

Управниот суд ги формираше советите за одлучување по тужби во врска со изборите

Доколку на гласачкото ливче биде пречкртан зборот „Северна“, гласачкото ливче се смета за неважечко

ДИК: Гласачките ливчиња се пребројуваат по завршувањето на гласањето на 15 јули

Обвинителството во континуитет ги следи случувањата поврзани со изборниот процес

Управните судови да ги вратат во редовен работен процес вработените ослободени од работни активности

Потпишан Кодексот за фер и демократски избори

Донесена е Уредбата со законска сила за прашања поврзани со изборите за пратеници

М.В