/Прочитано:

844

Ѓоко Поповски повторно осуден на 9 години затвор во предметот „Триста“

Поранешниот помошник министер во МВР Ѓоко Поповски денеска е повторно осуден на затворска казна од 9 години.  Според судијката Добрила Кацарска, поранешниот помошник-министер во МВР Поповски спротивно на Законот за јавни набавки потпишал договори за набавка на возила за МВР, односно не го почитувал критериумот за најповолен економски понудувач.

Мината година Апелациониот суд ја укина пресудата за Поповски, со која исто така беше осуден на 9 години затвор, и предметот го врати на повторно судење.

Пресуда за Гордана Јанкулоска во предметот „Тенк“

Соопштение на Апелациониот суд: Во целост потврдена првостепената пресуда за Никола Груевски

Јавна седница на Апелацискиот суд за жалбата на Груевски кој вели дека не го суди судот, туку политиката

Пресуда за случајот „Тенк“

М.В