/ Прочитано:

1.718

Судскиот буџетски совет предлага намалување на цените на адвокатските услуги за бранителите по службена должност

„Во соработка со Министерството за правда и Адвокатската комора да се изврши намалување на висината на цените на адвокатските услуги во однос на бранителите по службена должност, што влијае на средствата кои се издвојуваат за оваа намена од судскиот буџет и во консултација со експертската јавност“, е една од препораките на Судскиот буџетски совет во годишниот извештај.

АКМИС-системот како софтверско решение е застарено – извештај на Судскиот буџетски совет

М.В