/ Прочитано:

973

Судскиот совет објави оглас за избор на претседатели на неколку суда

Одлуката за објавување оглас за избор на претседатели се однесува за: Апелациониот суд Гостивар, Основниот суд Кратово и Основниот суд Виница.

akad 2

Судскиот совет на Република Македонија на денешната седница донесе одлука за објавување оглас за избор на претседател во еден апелационен суд и во два основни суда во Македонија.

Одлуката за објавување оглас за избор на претседатели се однесува за:

  • Апелациониот суд Гостивар;
  • Основниот суд Кратово и
  • Основниот суд Виница.