/ Прочитано:

1.264

УЈП: Доставата за декемвриските и јануарските сметки за радиодифузна такса ќе се врши во февруари

Причината за тоа, како што наведуваат во соопштението, е поради потребата од дополнителни проверки на базите на податоци за РДТ и координативни активности со ЈП МРТ.

mrt_building_skopje-e1404301118853.jpg

Управата за јавни приходи информира дека доставата за декемвриските и јануарските Решенија за радодифузна такса ќе се врши во февруари, односно е веќе започната.

Причината за тоа, како што наведуваат во соопштението, е поради потребата од дополнителни проверки на базите на податоци за РДТ и координативни активности со ЈП МРТ.

„Плаќањето на радиодифузната такса за овие две Решенија (декември и јануари), граѓаните и фирмите потребно е да го извршат во најкраток можен рок од приемот на решенијата“, велат од УЈП.