/ Прочитано:

595

УЈП ја објави новата листа на должници

Управата за јавни приходи објавува Листа на должници бр.03/2022 за долгови доспеани до 30.11.2021 и неплатени до 28.02.2022 година по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, придонеси од задолжително социјално осигурување, акцизи и царини, за кои вкупниот износ на долгот е повисок од 120.000 денари за физичките лица и самостојни вршители на дејност и повисок од 300.000 денари за правните лица. Листата е достапна на следниот линк.