/ Прочитано:

1.046

УЈП ќе им овозможи на граѓаните да ја потврдат годишната даночна пријава во текот на викендот

„Управата за јавни приходи информира дека ќе им овозможи на граѓаните да ја потврдат/коригираат претпополнетата годишна даночна пријава во текот на викендот (на 1 и 2.6.2019 година). Ова од причина што крајниот рок за добивање статус на конечни даночни пријави е во неработен ден, согласно на што на 3.6.2019 (понеделник) годишните даночни пријави ќе добијат статус на конечни даночни пријави според последниот статус на годишната даночна пријава – потврдена или коригирана.

Пријавите коишто од страна на граѓаните не се ниту потврдени или коригирани ќе бидат службено потврдени“, соопштуваат од УЈП.

Денеска истекува рокот за увид во годишната даночна пријава во системот на УЈП

Насоки за граѓаните за годишните даночни пријави кои УЈП треба да им ги достави најдоцна до 30 април

УЈП: До 31 мај граѓаните ќе можат да ја потврдат или да ја коригираат годишната даночна пријава

Потврдување на годишна даночна пријава за остварени приходи во 2018 година 

Публикација за оданочувањето на доходот од продажба на сопствени земјоделски производи

Публикација за оданочувањето на капитална добивка од продажба на недвижен имот

Публикација за оданочувањето на доход од закуп и подзакуп

Публикација за оданочувањето на приходи остварени од вршење самостојна дејност

М.В