/ Прочитано:

735

УЈП: Потсетување за роковите за исполнување на редовните даночни обврски

„Навременото исполнување на даночните обврски преку поднесување на даночни пријави со целосни, точни и вистинити податоци, и плаќање на утврдените даночни обврски се основната димензија на даночниот морал и одраз на социјалната свесност и одговорност на секој даночен обврзник“, посочуваат од УЈП.

М.В