/ Прочитано:

120.979

УЈП: Симнете ја апликацијата ,,Мој ДДВ” и скенирајте ги фискалните сметки

„Апликацијата  МојДДВ е достапна за симнување преку следниот линк МојДДВ. Сите вие кои сте регистрирани на системот ‘е-Персонален данок’ преку апликацијата МојДДВ ќе имате можност да гo скенирате баркодот од фискалните сметки и да го остварите правото на поврат на 15% од износот на платениот ДДВ. Граѓаните кои не се регистрирани ги повикуваме да се регистрираат на ‘е-Персонален данок’ и со скенирање на фискалните сметки да го остварат правото на поврат на ДДВ“, соопштуваат од УЈП.

Донесен Законот за враќање на дел од ДДВ на физичките лица

Законот за враќање на ДДВ на собраниска седница и пред Законодавно-правната комисија по скратена постапка

Законот за враќање на дел од данокот на додадена вредност на физичките лица во собраниска процедура

Презентиран Законот за враќање на 15% од ДДВ на граѓаните

Поврат на ДДВ: Само најбогатите домаќинства ќе можат да вратат една просечна плата

М.В