/ Прочитано:

901

Уморен од бегање, еден од водечките шефови на италијанската мафија и се предаде на полицијата

Четврток, 16 мај 2013 – По три години криење и бегање, еден од водечките шефови на италијанската мафија се предаде вчера , соопшти италијанската полиција. 

Џузепе Пеше (33), лидерот на озлогласен клан од составот на калабриската мафија Ндрангета, им изјавил на своите адвокати дека е уморен од бегање. 

По тоа во придружба тој е одведен во затвор со максимално обезбедување.

Претходно овој месец заврши судењето против 42 припадници на неговиот клан, од кои некои добија казни до 28 години затвор. 

Џузепе Пеше во отуство е осуден на 16 години затвор.