/ Прочитано:

1.321

Управниот суд ги формираше советите за одлучување по тужби во врска со изборите

Управниот суд донесе Одлука за формирање на советите од 5-мина (петмина) судии на Управниот суд за одлучување по тужбите по членовите 148, 149 и 149-а од Изборниот законик, за предвремените избори за пратеници во Собранието на Република Северна Македонија 2020 година.

Одлуката може да се преземе на следниот линк.

Доколку на гласачкото ливче биде пречкртан зборот „Северна“, гласачкото ливче се смета за неважечко

ДИК: Гласачките ливчиња се пребројуваат по завршувањето на гласањето на 15 јули

Обвинителството во континуитет ги следи случувањата поврзани со изборниот процес

Управните судови да ги вратат во редовен работен процес вработените ослободени од работни активности

Потпишан Кодексот за фер и демократски избори

Донесена е Уредбата со законска сила за прашања поврзани со изборите за пратеници

М.В