/ Прочитано:

2.191

Успех на студентите од  „Јустинијан Први“ на натпревар по деловно право

На 28 и 29.11.2019 на Правниот факултет во Крагуевац се одржа натпреварот по деловно право „Биг дил 2019“, на којшто студентите Никола Германов, Никола Мурџев, Елена Котевска, Елена Јаман и Моника Здравкова, под менторство на проф. д-р Димитар Гелев и проф. д-р Биљана Петревска, освоија 3. место.

Студентите велат дека натпреварот за нив бил големо искуство и дополнителен мотив за нивната едукативна надградба. Секако, додаваат тие, признанието за успехот е и за Правниот факултет „Јустинијан Први“.

Студентите од „Јустинијан Први“ влегоа во финалето на Меѓународниот правен натпревар „Биг дил“

ФОТО) СТУДЕНТИТЕ ГИ ПРЕЗЕНТИРААТ СВОИТЕ ЗНАЕЊА: Меѓународниот правен натпревар „Биг дил“ годинава се одржува во Скопје

РЕГИОНАЛНИОТ НАТПРЕВАР „БИГ ДИЛ“ ОВАА ГОДИНА ЌЕ СЕ ОДРЖИ ВО СКОПЈЕ: Интервју со адвокатката Ана Хаџиева-Ангеловска

СОРАБОТКАТА ПОМЕЃУ АДВОКАТУРАТА И ПРАВНИОТ ФАКУЛТЕТ ВОДИ КОН УСПЕСИ: Разговор со финалистите на меѓународниот натпревар по деловно право

ПРЕКУ АДВОКАТСКИТЕ ЗНАЕЊА ДО ВЛЕЗ ВО ПРОФЕСИЈАТА: Македонски студенти на меѓународен натпревар по деловно право

М.В