/Прочитано:

971

Утврден Предлог-законот за финансиска поддршка на физички лица кои вршат самостојна дејност

„Владата го утврди текстот на Предлог законот за финансиска поддршка на физички лица кои вршат самостојна дејност погодени од здравственo- економската криза предизвикана од вирусот КОВИД-19, за месеците октомври, ноември и декември 2020 година.

Целта на овој предлог-закон е да се обезбеди финансиска поддршка за вршителите на самостојна дејност во последниот квартал од 2020 година, со месечен износ во висина од 17.410 денари месечно за физичкото лице кое врши самостојна дејност“, информираат од Владата.