/ Прочитано:

1.846

Владата ќе го достави Предлог-законот за ратификација на договорот со Република Грција

„На денешната редовна 74. седница, Владата на Република Македонија го разгледа и усвои Предлог-законот за ратификација на Конечната спогодба за решавање на разликата како што е опишана во резолуциите на Советот за безбедност на Обединетите нации 817 (1993) и 845 (1993), престанување на Времената спогодба од 1995 година и воспоставување стратешко партнерство помеѓу страните, по предлог на Министерството за надворешни работи. Предлог-законот за ратификација ќе биде доставен до Собранието на Република Македонија“, информираат од Владата.

Предвидените внатрешни правни постапки во потпишаниот договор со Грција потребни за негово влегување во сила