/ Прочитано:

545

Владата: Стојко Пауновски е разрешен поради неговото непрофесионално однесување

„Согласно член 10, став 1 од Законот за Државен пазарен инспекторат (ДПИ) според кој Владата го именува и разрешува директорот на ДПИ, на денешната седница Владата го разреши Стојко  Пауновски од функцијата директор на ДПИ, поради неговото непрофесионално однесување“, соопштуваат од Владата.

Соопштение за средбата на претседателот на Владата со инспекторите од ДПИ