/ Прочитано:

2.090

Во недела трет изборен круг во Центар и Струга — Лимани ќе ја образложи својата оставка пред ССРМ

Вторник, 16 април 2013Откако Уставниот суд вчера од 34 прифати 32 тужби на ВМРО-ДПМНЕ  во недела се иде на трет круг од локалните избори во 29 избирачки места во Општина Центар. Ќе се прегласува и Струга, каде владејачката партија поднесе 8 тужби од кои само една беше отфрлена, односно 7 беа прифатени. Довчерашниот претседател на Управниот суд, Исамедин Лимани кој по овие одлуки даде оставка, своето образложение како што вели во изјава за „Јавност“, ќе го даде пред Судскиот совет на РМ (ССРМ). Судот денеска на чело со заменик претседателот Виолета Богојеска одлучува по 60 тужби поднесени од СДСМ против одлуките на ДИК. 

>> Одлуките на Управниот суд за Општина Центар и Струга можете да ги проследите тука.

Ова се изборните места каде во Центар ќе се прегласува:

Населено место СКОПЈЕ – ЦЕНТАР  Изборно место бр. 2796  Локација за гласање О.У „Кочо Рацин“, ул. Водњанска ББ Улица ОПИС ОД ДО Ѓорѓи Абаџиев непарни 7 21 Ѓорѓи Абаџиев парни 2 46 Алберт Швајцер сите 1 КРАЈ Антон Панов непарни 1 7 Антон Панов парни 96 96 Антон Панов парни 6 10 Атанас Каратошо парни 4 18 Бигла сите 1 КРАЈ Боро Петришевски сите 1 КРАЈ Елисије Поповски – Марко непарни 1 59 Кумровец парни 2 16 Кумровец непарни 1 15 Кумровец парни 20 20 Љубо Здравковски – Орлов парни 4 20 Љубо Здравковски – Орлов непарни 7 17 Славе Деловски парни 2 18 Славе Деловски непарни 1 19 Васил Левски непарни 1 21 Васил Левски парни 2 18 Владимир Назор сите 1 КРАЈ Водњанска парни 22 58 Загребска парни 2 КРАЈ Загребска 2 сите 1 КРАЈ Загребска 4 сите 1 КРАЈ Мајка Тереза парни 22 58 Општина Центар  Населено место СКОПЈЕ – ЦЕНТАР  Изборно место бр. 2797  Локација за гласање О.У „Кочо Рацин“, ул. Водњанска ББ Улица ОПИС ОД ДО Атанас Каратошо непарни 5 15 Димитар Пандилов непарни 1 35 Димитар Пандилов парни 2 20 Ганчо Хаџипанзов сите 1 КРАЈ Капиштец непарни 1 35 Капиштец парни 2 30 Караорман сите 1 КРАЈ Питу Гули непарни 41 61 Питу Гули парни 2 70 Водњанска непарни 41 53 Водњанска парни 60 88 Загребска непарни 1 КРАЈ Загребска 1 сите 1 КРАЈ Загребска 3 сите 1 КРАЈ Загребска 5 сите 1 КРАЈ Загребска 7 сите 1 КРАЈ Мајка Тереза непарни 41 53 Мајка Тереза парни 60 88 Општина Центар  Населено место СКОПЈЕ – ЦЕНТАР  Изборно место бр. 2799  Локација за гласање О.У „Кочо Рацин“, ул. Водњанска ББ Улица ОПИС ОД ДО Драмска сите 1 КРАЈ Георги Скрижевски сите 1 КРАЈ Христо Чернопеев непарни 1 45 Христо Чернопеев парни 2 40 Партениј Зогравски непарни 13 55 Рилски Конгрес непарни 1 25 Рилски Конгрес парни 2 24 Тасино Чешмиче сите 1 КРАЈ Општина Центар  Населено место СКОПЈЕ – ЦЕНТАР  Изборно место бр. 2802  Локација за гласање ДСУ „Д-Р Панче Ќарагозов“, ул. 50. Дивизија ББ Улица ОПИС ОД ДО Жележничка непарни 37 55 Жележничка парни 30 60 Жележничка парни 64 64 50-та Дивизија непарни 29 43 50-та Дивизија парни 2 50 Бихаќска парни 2 10 Димче Мирчев непарни 15 15 Димче Мирчев парни 2 22 Јордан Мијалков непарни 37 55 Јордан Мијалков парни 30 60 Јордан Мијалков парни 64 64 Павел Шатев парни 2 10 Општина Центар  Населено место СКОПЈЕ – ЦЕНТАР  Изборно место бр. 2805  Локација за гласање Детски Дом „11. Октомври“ ул. Васил Ѓоргов 25 Улица ОПИС ОД ДО Козара непарни 13 31 Козара парни 24 42 Васил Ѓоргов парни 14 22 Васил Ѓоргов непарни 17 29 Општина Центар  Населено место СКОПЈЕ – ЦЕНТАР  Изборно место бр. 2806  Локација за гласање ДСУ За рехабилитација и образование „СВ. Наум Охридски“ ул. Васил Ѓоргов ББ Улица ОПИС ОД ДО Адам Мицкевиќ сите 1 КРАЈ Антон Панов непарни 11 33 Антон Панов парни 16 24 Елисие Поповски – Марко парни 2 54 Киро Гавриловски непарни 3 7 Киро Гавриловски парни 18 18 Козара парни 64 68 Козара непарни 33 65 Народен Фронт непарни 1 3 Савска сите 1 КРАЈ Славе Деловски непарни 21 27 Славе Деловски парни 20 28 Васил Ѓоргов непарни 33 33 Општина Центар  Населено место СКОПЈЕ – ЦЕНТАР  Изборно место бр. 2808  Локација за гласање ДСУ За рехабилитација и образование „СВ. Наум Охридски“ ул. Васил Ѓоргов ББ Улица ОПИС ОД ДО Народен Фронт непарни 13 19 Народен Фронт парни 6 8 Општина Центар  Населено место СКОПЈЕ – ЦЕНТАР  Изборно место бр. 2810  Локација за гласање ДСУ За рехабилитација и образование „СВ. Наум Охридски“ ул. Васил Ѓоргов ББ Улица ОПИС ОД ДО Народен Фронт парни 12 34 Народен Фронт непарни 65 65 Народен Фронт парни 52 52 Народен Фронт непарни 45 45 Народен Фронт непарни 25 35 Општина Центар  Населено место СКОПЈЕ – ЦЕНТАР  Изборно место бр. 2811  Локација за гласање ДСУ За рехабилитација и образование „СВ. Наум Охридски“ ул. Васил Ѓоргов ББ Улица ОПИС ОД ДО Иво Рибар Лола непарни 63 79 Васил Ѓоргов парни 24 24 Васил Ѓоргов по список 30 30 Васил Ѓоргов по список 26 26 Васил Ѓоргов по список 28 28 Васил Ѓоргов по список 32 32 Митр. Теодосиј Гологанов непарни 63 79 Општина Центар  Населено место СКОПЈЕ – ЦЕНТАР  Изборно место бр. 2815  Локација за гласање Дом на АРМ ул. „Маршал Тито“ ББ Улица ОПИС ОД ДО 11-ти Октомври парни 12 14 Даме Груев непарни 3 3 Даме Груев парни 2 2 Мито Хаџивасилев – Јасмин парни 4 6 Св. Кирил и Методиј парни 4 6 Општина Центар  Населено место СКОПЈЕ – ЦЕНТАР  Изборно место бр. 2817  Локација за гласање О.У. Димитар Миладинов ( Поранешно Браќа Рибар ) бул. „Кочо Рацин“ ББ Улица ОПИС ОД ДО Мито Хаџивасилев – Јасмин парни 8 24 Св. Кирил и Методиј парни 8 24 Општина Центар  Населено место СКОПЈЕ – ЦЕНТАР  Изборно место бр. 2822  Локација за гласање О.У. Кирил и Методиј ул. „Стив Наумов“ ББ Улица ОПИС ОД ДО 11-ти Март сите 1 КРАЈ бул. Крсте Мисирков непарни 3 7 Градиште сите 1 КРАЈ Кеј Димитар Влахов сите 1 КРАЈ Лазар Личеноски сите 25 25 Лазар Личеноски парни 48 48 Лазар Личеноски непарни 1 7 Лазар Танев парни 2 16 Макарија Фрчкоска непарни 1 3 Макарија Фрчкоска парни 4 8 Маршал Тито непарни 57 89 Маршал Тито парни 50 88 Пајко Маало сите 1 КРАЈ Плоштад Жртви на Фашизмот сите 1 КРАЈ Подграѓе непарни 1 КРАЈ Самоилова парни 2 8 Теодосиј Гологанов сите 1 КРАЈ Улица 101-Бис парни 10 32 улица 102 сите 1 КРАЈ улица 102 а сите 1 КРАЈ улица 371 непарни 1 1 Лазар Личеноски сите ББ ББ улица 90 сите 1 КРАЈ Стив Наумов парни 14 16 Архиепископ Ангелариј сите 1 КРАЈ Филип Втори Македонски по список 1 КРАЈ Македонија непарни 57 89 Македонија парни 50 88 Салих Асим непарни 1 КРАЈ улица 1737 сите 1 КРАЈ Општина Центар  Населено место СКОПЈЕ – ЦЕНТАР  Изборно место бр. 2832  Локација за гласање О.У. 11-ти Октомври ул. „Мирче Ацев“ ББ Улица ОПИС ОД ДО бул. Кузман Јосифовски Питу парни 34 44 бул. Страшо Пинџур непарни 5 37 бул. Страшо Пинџур парни 2 12 Цицо Поповиќ непарни 51 51 Цицо Поповиќ непарни 7 13 Караѓоргева парни 8 18 Караѓоргева непарни 1 1 Мирче Ацев сите 1 17 Мирче Ацев непарни 161 193 Пролет парни 8 18 Пролет непарни 141 141 Пролет непарни 93 93 Стале Попов парни 2 КРАЈ Стале Попов непарни 1 9 ул. 13 сите 1 КРАЈ бул. Кузман Јосифовски Питу парни 4 6 бул. Крушевска Република парни 14 14 ул. 706 сите 1 КРАЈ Општина Центар  Населено место СКОПЈЕ – ЦЕНТАР  Изборно место бр. 2833  Локација за гласање О.У. 11-ти Октомври ул. „Мирче Ацев“ ББ Улица ОПИС ОД ДО бул. Трета Македонска Бригада непарни 7 17 бул. Страшо Пинџур непарни 1 3 бул. Страшо Пинџур парни 14 32 Цицо Поповиќ непарни 1 5 Цицо Поповиќ парни 80 80 Цицо Поповиќ парни 2 12 Никола Карев сите 1 КРАЈ Општина Центар  Населено место СКОПЈЕ – ЦЕНТАР  Изборно место бр. 2839  Локација за гласање Работнички Универзитет ул. „Моша Пијаде“ ББ Улица ОПИС ОД ДО Чедо Филиповски парни 8 26 Чедо Филиповски непарни 1 15 Битолска непарни 3 5 Битолска парни 6 12 бул. Кочо Рацин парни 14 22 Егејска непарни 5 7 Егејска парни 10 10 Мирче Мацан непарни 5 17 Мирче Мацан парни 20 32 Моша Пијаде сите 1 КРАЈ ул.26 парни 4 20 ул.26 непарни 3 7 ул.28 непарни 3 17 ул.28 парни 2 12 ул.29 парни 4 14 ул.29 непарни 9 9 ул.31 непарни 5 19 ул.31 парни 4 20 ул.33 сите 1 КРАЈ ул.34 парни 2 14 ул.34 непарни 3 3 ул.343 парни 8 8 ул.343 непарни 9 9 ул.343 непарни 13 13 Филип Втори Македонски по список 1 КРАЈ Војвода Васил Аџи Ларски сите 1 КРАЈ Општина Центар  Населено место СКОПЈЕ – ЦЕНТАР  Изборно место бр. 2842  Локација за гласање Работнички Универзитет ул. „Христо Смирненски“ 28 Улица ОПИС ОД ДО 13-ти Јули парни 2 24 13-ти Јули непарни 1 23 Борка Талевски непарни 47 57 Борка Талевски парни 52 56 бул. Партизански Одреди непарни 47 57 Франклин Рузвелт парни 10 30 Христо Смирненски сите 1 КРАЈ Иван Милутиновиќ непарни 23 37 Иван Милутиновиќ парни 20 62 Иво Рибар Лола парни 64 64 Мирчо Оровчанец непарни 1 25 Мирчо Оровчанец парни 2 16 Павел Шатев непарни 23 37 Павел Шатев парни 20 62 Владимир Полежиновски непарни 23 37 Владимир Полежиновски парни 20 62 Мајка Тереза парни 2 24 Мајка Тереза непарни 1 23 Адолф Циборовски парни 2 24 Адолф Циборовски непарни 1 23 Митр. Теодосиј Гологанов парни 64 64 Општина Центар  Населено место СКОПЈЕ – ЦЕНТАР  Изборно место бр. 2843  Локација за гласање О.У. Јохан Хајнрих Песталоци ул. „Апостол Гусларот“ 3 Улица ОПИС ОД ДО 29-ти Ноември парни 40 66 9-ти Мај сите 1 КРАЈ Борка Талевски парни 48 48 Борка Талевски непарни 35 45 Диме Аницин непарни 1 15 Диме Аницин парни 2 10 Иван Милутиновиќ непарни 21 21 Иво Рибар Лола парни 54 62 Петар Поп Арсов сите 1 КРАЈ Роза Луксембург непарни 3 21 Роза Луксембург парни 2 20 Васил Антевски непарни 5 25 Васил Антевски парни 16 32 Павел Шатев непарни 21 21 Владимир Полежиновски непарни 21 21 Костурски Херои парни 40 66 Митр. Теодосиј Гологанов парни 54 62 Населено место СКОПЈЕ – ЦЕНТАР  Изборно место бр. 2845  Локација за гласање О.У. Јохан Хајнрих Песталоци ул. „Апостол Гусларот“ 3 Улица ОПИС ОД ДО Ѓуро Ѓаковиќ парни 14 34 Ѓуро Ѓаковиќ непарни 15 39 Борка Талевски непарни 1 7 бул. Ј.Н.А парни 44 66 бул. Партизански Одреди непарни 19 25 Дебарца парни 2 32 Дебарца непарни 1 29 Коле Неделковски непарни 21 45 Коле Неделковски парни 42 48 Коста Шахов непарни 1 19 Коста Шахов парни 4 18 Коста Кирков непарни 3 11 Коста Кирков парни 8 20 Ленинова парни 42 58 Ленинова непарни 53 63 Наум Наумовски – Борче непарни 41 53 Никола Тримпаре парни 2 8 Никола Тримпаре непарни 3 9 ул.223 парни 4 4 ул.223 непарни 1 7 ул.243 сите 1 КРАЈ Аминта Трети парни 42 58 Аминта Трети непарни 53 63 бул. Св. Климент Охридски парни 44 66 Мирослав Крлежа парни 14 34 Мирослав Крлежа непарни 15 39 Општина Центар  Населено место СКОПЈЕ – ЦЕНТАР  Изборно место бр. 2847  Локација за гласање О.У „Јохан Хајнрих Песталоци“, улица Апостол Гусларот ББ Улица ОПИС ОД ДО Апостол Гусларот сите 1 КРАЈ Борка Талевски парни 10 32 Борка Талевски непарни 9 19 Бул. Партизански Одреди непарни 27 39 Иван Милутинивиќ парни 6 10 Иван Милутинивиќ непарни 1 13 Никола Тримпаре непарни 15 33 Никола Тримпаре парни 10 30 Рајко Жинзифов непарни 17 43 Стефан Јакимов – Дедо непарни 3 5 Стефан Јакимов – Дедо парни 4 20 Општина Центар  Населено место СКОПЈЕ – ЦЕНТАР  Изборно место бр. 2848  Локација за гласање О.У „Гоце Делчев“, улица Мито Хаџивасилев Јасмин ББ Улица ОПИС ОД ДО Мито Хаџивасилев Јасмин парни 26 38 Мито Хаџивасилев Јасмин сите без број бб бб Општина Центар  Населено место СКОПЈЕ – ЦЕНТАР  Изборно место бр. 2849  Локација за гласање О.У „Гоце Делчев“, улица Мито Хаџивасилев Јасмин ББ Улица ОПИС ОД ДО Даме Груев непарни 5 5 Мито Хаџивасилев Јасмин парни 40 44 Општина Центар  Населено место СКОПЈЕ – ЦЕНТАР  Изборно место бр. 2854  Локација за гласање Фудбалски Сојуз на Македонија ул. „8. Ударна Бригада“ 31 Улица ОПИС ОД ДО 27-Ми Март непарни 7 9 27-Ми Март парни 14 14 27-Ми Март парни 10 10 8-Ма Ударна Бригада сите 1 КРАЈ Иво Рибар Лола парни 6 14 Лермонтова сите 1 КРАЈ Максим Горки непарни 1 31 Максим Горки парни 8 20 Маршал Тито непарни 41 55 Наум Наумовски-Борче непарни 1 9 Наум Наумовски-Борче парни 6 6 Никола Вапцаров непарни 5 49 Никола Вапцаров парни 6 20 Орце Николов парни 8 46 Орце Николов парни 52 52 Орце Николов непарни 1 33 Скопска парни 28 28 Скопска непарни 9 21 Никола Кљусев парни 10 14 Никола Кљусев непарни 7 9 Митр. Теодосиј Гологанов парни 6 14 Македонија непарни 41 55 Димитрие Чуповски парни 6 14 Општина Центар  Населено место СКОПЈЕ – ЦЕНТАР  Изборно место бр. 2855  Локација за гласање Дом на градежните ул. „Вељко Влаховиќ“ ББ Улица ОПИС ОД ДО Ѓуро Ѓаковиќ парни 8 12 Ѓуро Ѓаковиќ непарни 1 3 бул. Ј.Н.А непарни 21 21 бул. Ј.Н.А непарни 53 53 бул. Партизански Одреди непарни 1 3 Иво Рибар Лола парни 18 24 Васил Главинов непарни 3 27 Васил Главинов парни 10 10 Васил Главинов парни 32 32 Вељко Влаховиќ парни 16 28 бул. Свети Климент Охридски непарни 21 21 бул. Свети Климент Охридски непарни 53 53 Димитрие Чуповски парни 16 28 Мирослав Крлежа парни 8 12 Мирослав Крлежа непарни 1 3 Митр. Теодосиј Гологанов парни 18 24 Општина Центар  Населено место СКОПЈЕ – ЦЕНТАР  Изборно место бр. 2856  Локација за гласање Дом на градежните ул. „Вељко Влаховиќ“ ББ Улица ОПИС ОД ДО бул. Ј.Н.А непарни 55 59 бул. Ј.Н.А непарни 43 51 бул. Маркс и Енгелс непарни 3 3 бул. Маркс и Енгелс непарни 7 7 бул. Партизански Одреди непарни 5 17 Наум Наумовски Борче непарни 25 29 Наум Наумовски Борче парни 22 26 бул. Свети Климент Охридски непарни 55 59 бул. Свети Климент Охридски непарни 43 51 бул. ВМРО непарни 3 3 бул. ВМРО непарни 7 7 Општина Центар  Населено место СКОПЈЕ – ЦЕНТАР  Изборно место бр. 2861  Локација за гласање О.У. „Коле Неделковски“ ул. „229-та“ БР. 8 Улица ОПИС ОД ДО Ѓорѓи Пулевски непарни 7 29 Благој Давков непарни 19 33 Благој Давков парни 10 36 Благој Давков парни 2 2 бул. Партизански Одреди парни 34 44 бул. Партизански Одреди куќен број 46 А Црвен Вода непарни 101 101 Црвен Вода непарни 15 37 Црвен Вода парни 24 44 Дане Крапчев парни 2 КРАЈ Франклин Рузвелт парни 32 46 Григор Прличев непарни 11 11 Григор Прличев непарни 35 35 Мајаковски непарни 27 41 Мајаковски парни 20 48 Орце Николов непарни 119 141 Славка Недиќ непарни 43 43 Славка Недиќ парни 4 16 Славка Недиќ непарни 35 35 Славка Недиќ непарни 1 15 Славка Недиќ парни 38 40 улица 487 непарни 21 21 улица 487 непарни 3 15 улица 487 парни 2 12 Општина Центар  Населено место СКОПЈЕ – ЦЕНТАР  Изборно место бр. 2862  Локација за гласање О.У. „Коле Неделковски“ ул. „229-та“ БР. 8 Улица ОПИС ОД ДО Ѓорѓи Пулевски парни 12 38 Алберт Анштајн парни 4 24 Андон Дуков непарни 5 5 Андон Дуков парни 2 10 Донбас непарни 1 13 Донбас парни 4 14 Франклин Рузвелт парни 48 68 Орце Николов непарни 143 147 Орце Николов парни 126 134 Општина Центар  Населено место СКОПЈЕ – ЦЕНТАР  Изборно место бр. 2863  Локација за гласање О.У. „Коле Неделковски“ ул. „229-та“ БР. 8 Улица ОПИС ОД ДО Алберт Анштајн непарни 1 9 бул. Илинден непарни 75 87 Франклин Рузвелт парни 70 72 Орце Николов парни 118 122 Пиринска непарни 147 147 Пиринска непарни 109 109 Титоградска непарни 13 13 Титоградска парни 2 8 Пиринска непарни 143 143 Општина Центар  Населено место СКОПЈЕ – ЦЕНТАР  Изборно место бр. 2866  Локација за гласање О.У. „Коле Неделковски“ ул. „229-та“ БР. 8 Улица ОПИС ОД ДО Ѓорѓи Пешков парни 2 10 Ѓуро Ѓаковиќ парни 72 78 Ѓуро Ѓаковиќ парни 150 156 8-Ми Март парни 18 22 бул. Илинден непарни 29 69 бул. Илинден парни 36 38 бул. Ј.Н.А. парни 2 34 Коле Неделковски непарни 9 11 Коле Неделковски парни 10 18 Коста Веселинов парни 4 8 Коста Веселинов непарни 3 5 Ленинова непарни 15 17 Михаил Цоков парни 2 10 Наум Наумовски – Борче парни 74 76 Наум Наумовски – Борче непарни 81 87 Орце Николов парни 80 110 Аминта Трети непарни 15 17 бул. Свети Климент Охридски парни 2 34 Мирослав Крлежа парни 72 78 Мирослав Крлежа парни 150 156 Општина Центар  Населено место СКОПЈЕ – ЦЕНТАР  Изборно место бр. 2867  Локација за гласање О.У. „Коле Неделковски“ ул. „229-та“ БР. 8 Улица ОПИС ОД ДО Ѓорѓи Пешков непарни 1 11 Ѓуро Ѓаковиќ парни 46 68 Ѓуро Ѓаковиќ непарни 49 156 Ѓуро Ѓаковиќ непарни 111 115 Ѓуро Ѓаковиќ непарни 79 79 Антоние Грбушиќ непарни 17 17 Антоние Грбушиќ парни 2 8 Антоние Грбушиќ парни 18 18 Антоние Грбушиќ непарни 1 11 бул.Партизански Одреди парни 10 26 Дебарца парни 36 46 Дебарца непарни 35 43 Коле Неделковски непарни 15 19 Коле Неделковски парни 20 40 Ленинова парни 16 24 Наум Наумовски – Борче непарни 71 79 Наум Наумовски – Борче парни 62 72 Орце Николов непарни 83 107 Отон Жупанчиќ непарни 117 117 Отон Жупанчиќ непарни 11 15 Отон Жупанчиќ парни 2 26 Пиринска парни 48 54 Пиринска непарни 43 49 Раде Кончар непарни 1 43 Васко Карајанов сите 1 КРАЈ Живко Чинго непарни 1 43 Аминта Трети парни 16 24 Мирослав Крлежа парни 46 68 Мирослав Крлежа непарни 49 73 Мирослав Крлежа непарни 111 115 Мирослав Крлежа непарни 79 79